Konfirmation i Ebeltoft-Dråby-Handrup Sogn

Ved konfirmationen i kirken bekræfter Gud det løfte, han gav ved dåben og konfirmanden modtager konfirmationsvelsignelsen. Gennem bøn og velsignelsen gentages Guds løfte fra dåben om at følge konfirmanden med sin kærlighed gennem hele livet.

De nye hold konfirmander er godt i gang

Konfirmander forbereder høstgudstjenesten i Ebeltoft kirke den 23. september kl. 11.00.

Nogle af konfirmanderne er på billedet i gang med at presse juice af æbler, som de selv har plukket i præstegårdshaven. Det er meningen æblejuicen skal sælges på den høstauktion, som afholdes efter høstfejringen i kirken.

Konfirmationer 2019

Konfirmation er et tilbud til alle, der går i 7. klasse. Det er frivilligt, om man ønsker at blive konfirmeret, og beslutningen træffes bedst sammen med sin familie. 

I 2019 tilbyder kirken i Ebeltoft-Dråby og Handrup konfirmation følgende datoer: 

Søndag den 5. maj, 2. søndag efter påske i Ebeltoft kirke kl. 11.00 – a. klassen

Søndag den 12. maj, 3. søndag efter påske i Ebeltoft kirke kl. 11.00 – b. klassen

Fredag den 17. maj, Stor bededag i Dråby kirke kl. 11.00 – c. klassen 

Der vil være indskrivningsgudstjeneste  den 10. juni kl. 11.00 2018 i Ebeltoft kirke for kommende konfirmander, hvor sognepræst Heidi Bisgaard vil være til stede.

Du kan printe indmeldingsblanketten til konfirmation 2019 her fra siden, og have den med til gudstjenesten den 11. juni. Blanketten afleveres efter gudstjenesten. Er det ikke muligt for dig at aflevere blanketten ved gudstjenesten, afleveres blanketten på kirkekontoret, kirkegade 13.

Konfirmanden er IKKE indskrevet før blanketten er udfyldt og underskrevet af en eller begge forældre, afleveret og kvitteret for med mailet kvittering fra kirkekontoret. For at blive konfirmeret skal man være døbt, have deltaget i konfirmandundervisningen og gået i kirke et vist antal gange. Men det kommer I til at høre nærmere om til næste år, når det bliver jeres tur til at begynde.  

Er der forhold i jeres familie som gør at I ikke kan have konfirmation en af de udmeldte datoer, kontakt da venligst præst, Heidi Bisgaard, hbis@km.dk tlf.: 8634 1117 eller Ebeltoft kirkekontor: lks@km.dk tlf.. 8634 1674

Konfirmationer 2020

Invitation til indskrivnings-gudstjeneste i Ebeltoft kirke, søndag den 10. juni kl. 11.00 2018

I 2020 tilbyder kirken i Ebeltoft-Dråby-Handrup sogn konfirmation følgende datoer:

Søndag den 3. maj, 3. søndag efter påske i Ebeltoft kirke kl. 11.00 – A. klassen

Fredag den 8. maj, Bededag i Dråby kirke kl. 11.00 – B. klassen

Søndag den 10. maj, 4. søndag efter påske i Ebeltoft kirke kl. 11.00 – C. klassen

I tilfælde af ændringer i klassesammensætningerne på Ebeltoft Skole mellem 6. klassetrin og 7. klassetrin, fastholder vi de ovenstående datoer.

Alligevel vil vi gerne danne os et overblik over, hvordan konfirmanderne fordeler sig på de forskellige dage.

Derfor inviterer vi jer, der ønsker at bliver konfirmeret fra enten Ebeltoft eller Dråby kirke i 2020 til indskrivningsgudstjeneste den 10. juni kl. 11.00 sammen med jeres forældre.

Er der forhold i jeres familie, som gør, at I ikke kan have konfirmation en af de udmeldte datoer, eller bor man i sognet og ønsker at blive konfirmeret fra sognekirken, men går i skole et andet sted, er det en rigtig god ide at komme og få en snak med præsten om dette til indskrivningsgudstjenesten.

Vi gør opmærksom på:

At konfirmanden IKKE er indskrevet før indskrivningsblanketten er udfyldt og underskrevet af en eller begge forældre, afleveret og kvitteret for med kvittering.

For at blive konfirmeret skal man være døbt, have deltaget i konfirmandundervisningen og gået i kirke et vist antal gange. Men det kommer I til at høre nærmere om til næste år, når det bliver jeres tur til at begynde.

Venlig hilsen

Maria Sønderby Andersen, Juma Nellemann Kruse og Heidi Bisgaard

Kalender

05maj kl. 11:00

Konfirmation i Ebeltoft kirke

Med sognepræst Maria Louise Sønderby Andersen. Kollekten ved dagens gudstjeneste går …

05maj kl. 11:00

Indskrivningsblanketter til konfirmation findes her:

Velsignelsen er betydningsfuld for danske konfirmander

Det er ikke kun gaverne, der hitter hos de danske konfirmander. Det gør også festen med familien og den velsignelse, de får, når de bliver konfirmeret. Det viser endnu ikke offentliggjorte forskningsresultater.

Læs mere i artikel på Bibelselskabets hjemmeside!

Luther og reformationen

Specielt for børn har Danmarks Kirkelige Mediecenter produceret en række små videoer, som fortæller om reformationen - Se dem her!