Juniorkonfirmand

Juniorkonfirmand er et tilbud til børn om at møde kirken og kristendommen på en måde, som passer til deres alder. Tanken er, at børn og kirke skal lære hinanden at kende også inden tilbuddet om den almindelige konfirmationsforberedelse melder sig på 7. klassetrin.

Juniorkonfirmandundervisning 2017

Heidi Bisgaard med juniorkonfirmander i Ebeltoft kirke
Emilie Blåberg Andersen

I gennem mange år har Ebeltoft kirke givet det tilbud og det er en god og sjov måde for børn at opleve kirken.

Hvordan?

Målet er, at jeres barn i juniorkonfirmandundervisningen møder og lærer kirke og kristendom at kende. Undervisningen vil have oplevelse, leg og fortælling i centrum. Vi hører bibelhistorie, ser film, synger gamle og nye salmer og sange, tegner og maler, beder Fadervor, går på opdagelse i kirkerummet, og på kirkegårdsvandring. Skal op i tårnet og ned og se, hvad der gemmer sig under gulvet i kirken.

Alle børn i 3. og 4. klassetrin er meget velkomne til at blive juniorkonfirmander, også selv om man ikke er døbt.

Børnene undervises af Emilie Blåbjerg Andersen, som engang selv har været juniorkonfirmand i Ebeltoft kirke, og som i dag læser teologi i Århus.

Hvor:

Undervisningen foregår i Sognegården i Ebeltoft, kirkegade 13. Børnene bliver hentet på skolen de første gange.

Hvornår:

Undervisningen kommer til ligge onsdag eftermiddag efter skoletid kl. 14.00 og til kl. 15.45. Juniorkonfirmand strækker sig over 10 gange, og begynder onsdag den 20. september og slutter onsdag den 29. november.

I har mulighed for at tilmelde jeres barn allerede nu. Download brev til forældre, her findes også oplysninger om indmeldelse.

Juniorkonfirmanderne bliver undervist af Emilie Blåberg Andersen. Emilie fortæller om sig selv: Jeg hedder Emilie, jeg er 26 år gammel og læser teologi på Aarhus Universitet, for jeg vil gerne være præst. Til daglig bor jeg med min kæreste, som er landmand lidt uden for Grenaa. I januar vendte jeg hjem efter et år på den Danske Sømandskirke i Rotterdam. Havet og søfart betyder meget for mig, og ved siden af studie, kæreste og alt det andet, arbejder jeg også på Fregatten Jylland. Og så glæder jeg mig helt vildt meget til at undervise de kommende juniorkonfirmander!  

Mange hilsner

Emilie Blåbjerg Andersen og Heidi Bisgaard

Kalender

11feb kl. 13:30

Dråby Kirke, Fastelavnsgudstjeneste

- og tøndeslagning i Forsamlingshuset i Dråby

Fastelavnssøndag er dagen hvor alt …

11feb kl. 13:30
14mar kl. 17:30

Pizzagudstjeneste i Ebeltoft Kirke

En frimodig gudstjeneste for hele familien. Efter gudstjenesten inviteres der til …

14mar kl. 17:30
25mar kl. 14:30

Dråby Kirke, BørneCafé med dukketeater

Med Svanen, dansk-tjekkisk dukketeater: ”David og Goliat”

"David og Goliat". Den …

25mar kl. 14:30

Luther og reformationen

Specielt for børn har Danmarks Kirkelige Mediecenter produceret en række små videoer, som fortæller om reformationen - Se dem her!