Hvad drejer babysalmesang sig om?

Babysalmesang handler om glæde og nærvær. Med sang og enkle rekvisitter skaber vi sammen en musikalsk stund hvor samværet mellem barn og forældre og børnene i mellem bringes i spil.

Hvad skal vi lave?

Det er sang og rytme, der er omdrejningspunktet i babysalmesang og så kontakten mellem barn og forælder. Vi vil dykke ned i vor danske salmeskat, men ikke kun det også sange, remser med bevægelser og rytme er en del af babysalmesang, ligesom vi også vil lytte til forskellige instrumenter, triangel, klokkespil, og klaver.
Barnet vil opleve meget, men også som voksen deltager i babysalmesang, vil man komme til at lære nye melodier, remser, salmer og sange. Det vigtigste ved samværet er glæden og sangen, roen og kontakten til hinanden.

Hvorfor er det vigtigt at udvikle barnets musikalske sans?

De første år af et barns liv er vigtige. De er fundamentet for det, der skal læres senere i livet. Vi har i dag en viden om det nyfødte barn, som ingen generationer før os har haft. En ganske væsentlig del af den påvirkning, som det nyfødte barn får fra omgivelserne, går gennem ørerne. Derfor spiller lyd, klang og musik en stor rolle.

Man er blevet klar over, at musik er dybt relateret til en række centrale funktioner i vores hjerne og har derfor en grundlæggende betydning for et barns udvikling.
Børn er født med alle mulige anlæg og muligheder. Vi taler ikke mere om at et barn er som en tom lerkrukke, der bare skal fyldes op. I dag taler man om anlæg, og at børn har en umiddelbar og spontan musikalsk udtrykslyst og glæde. Børn synger før end de kan tale og danser før end de kan gå og børn er fra fødslen åbne, nysgerrige og parat til at gribe enhver sansemæssig udfordring.

Det var teologen K.E. Løgstrup, der introducerede begrebet "Stemthed" som det fænomen, der opstår, når mennesker befinder sig i en åben og modtagende indstilling i mødet med naturen og andre mennesker. Begrebet knytter sig til høresansen, og stemtheden forstås som den stemning af sindet, der foregår, når lyd og toner spænder høresansen.

Efter babysalmesangen bydes der på en kop kaffe, et rundstykke til de voksne og frugt til børnene.

Billeder fra forårets hold - 2018

Fortællehjørnet

Ups!

Vågn op syvsover

Sving-sving

Ebeltoft Kirke er klar med en ny omgang babysalmesang!

Praktiske oplysninger:

For børn, der befinder sig mellem nyfødt og kravlestadiet. Er du gravid i 8. måned, når vi starter, så er du også velkommen.

Sammen synger vi børnesange og salmer for børnene. Vi vugger dem i tæpper, blæser sæbebobler og meget andet.

Det er gratis, og man melder sig til og binder sig for et semester ad gangen. Der er 12 pladser på holdet, og det er efter princippet “først til mølle”. Babysalmesang foregår i Ebeltoft Kirke.

 

OBS! På grund af overordentlig stor interesse er holdet for babysalmesang oprettes der to hold. Vi starter de nye hold op i februar 2021.

Barselsvikar

Kristine Mågård

Vores kirkesanger Jeanette Bonde er gået på barsel den 15. august 2020.

Til at varetage Jeanettes opgaver i barselsperioden har vi ansat Kristine Mågård. Hun er uddannet cand. musicae i klassisk sang, musikdramatik og musikpædagogik fra Det Jyske Musikkonservatorium (DJM) i Aarhus. Hun har stor erfaring i korsang, og i ansættelsesperioden har hun taget orlov fra Århus Kantori.

Se mere på Facebook: