onsdag18mar2020

Højskoledag med Anne Hviid Jensen

onsdag18mar2020 kl. 10:30 - 14:00

Kina er på mange måder et fascinerende land. Historien om Kristendommen i Kina er en fascinerende historie. Det er pudsigt at tænke på at de første kristne missionærer var i Kina længe, førend Ansgar kom til Danmark, men det er først nu, at troen rigtigt vinder frem. I Kina vokser kristendommen som intet andet sted i verden. Men hvilke betingelser er disse ”nye” kirker kirke på.

I foredraget gennemgås først kristendommens historie i Kina, hvorefter foredragsholderen gør rede for de kristne kirkers aktuelle situation i Kina.

”20 år i Asien på sømandskirkerne i Hong Kong og Singapore gav mulighed for at lære kinesisk sprog og for hyppige rejser til Kina. Første gang i 1985 og sidst en måneds rundrejse i sommeren 2018. Vi har fulgt en fantastisk udvikling i de godt 30 år. Vores store interesse har været kirken i Kina, hvor vi har været til utallige gudstjenester. Vi har oplevet en af de hurtigst voksende kirker i verden, og den stramning, der er sket de senere år med hensyn til religiøs aktivitet under præsident XI Jinping, bekymrer os”.

Anne Hviid Jensen er cand.mag. og gift med pastor Hans Vestergaard Jensen, tidligere sømandspræst.

Pris 80 kr. pr. person inkl. frokost (ekskl. drikkevarer).