Studie- og debatkreds om religion og dens betydning

Ved Heidi Bisgaard

Hvad er religion? Hvilken betydning har den? Hvorfor tror mennesker på Gud? Det er de spørgsmål vinterens Studie- og debatkreds drejer sig om. Hvilken plads og betydning skal vi give kirken, biblen og kristendommen?

For 160 år siden udkom Charles Darwins bog: ”Arternes oprindelse” og den kom ikke alene til at revolutionere hele den videnskabelige verden med sine tanker om evolution og udvælgelse via naturens egne kræfter og ikke Guds, som antaget indtil da, men også til at give startskuddet til en kæmpedebat, om religion og dens betydning for det enkelte menneskes liv og for samfundet. En debat, som har fyldt op gennem hele 1900-tallet og stadig pågår og er yderst aktuel i dagens vestlige verden. For hvis religion er udtryk for evolution, hvordan forklarer vi så dens massive udbredelse?

I Studie og Debatkredsen skal vi ikke kun høre om dem som taler positivt om religion Emilie Durkheim, Max Weber, Jacque Lacan , men også beskæftige os med nogle af de mere kritiske Karl Marx. Sigmund Freud. Hvad var egentlig grundlaget for at sige, som de gjorde? Hvad var det for antagelser de gik ud fra? hvilke beviser og hvilken logik, fostrede ideerne?Alle er meget velkomne til at deltage i studie- og debatkredsen. 

 

 

Den kommende vintersæson

Studie- og Debatkreds om religion og dens betydning er planlagt at skulle finde sted i Ebeltoft Sognegård kl. 19.00-21.00 på følgende datoer - alle onsdage:

  • den 16. januar
  • den 6. februar
  • den 13. marts
  • den 10. april

Første gang vil der blive udleveret et lille læsekompendium, derfor er tilmelding nødvendig til hbis@km.dk.

Kalender

10apr kl. 19:00

Studiekreds med Heidi

Studie- og Debatkreds om religion og dens betydning ved Heidi Bisgaard

Hvorfor tror …

10apr kl. 19:00