SøndagsCafé med fortællinger og underholdning

To søndag eftermiddage mødes vi kl. 14.30 til SøndagsCafé i Sognegården til gode spændende fortællinger og kaffebord med en særlig SøndagsCafé-kage.

Der er oplevelser og indsigtsfulde historier fra den spændende musikalske teaterverden i vente fra de mennesker vi har inviteret, som vil røre og fascinere os.

- pris for en god historie, samt kaffe/the og en lækker kage er 30 kr. pr. person.

Vintersæsonen 2017 - 2018 er slut i SøndagsCaféen. Vi arbejder allerede med at finde emner til den kommende sæson.

Tidligere afholdte søndagscaféer i denne sæson:

Mit liv som sanger ved Det Kgl. Teater

Søndag 22. april kl. 14.30

Søndagscafé med Ove Mynderup: Mit liv som sanger ved Det Kgl. Teater.

Operasangeren Ove Mynderup har haft en lang oplevelsesrig karriere som bassanger i Det Kgl. Operakor, og har ved mange lejligheder også fungeret som solist på teatret. Han fortæller gerne disse oplevelser med entusiasme til andre.

Ved foredraget fortælles om arbejdet på en opera, både foran og bag scenen. Som tilhører får man et lille glimt ind i en hemmelighedsfuld verden, og en indsigt i hvordan en opera egentlig bygges op, hvordan man forbereder sig. Ove Mynderup krydrer sin fortælling med spændende selvoplevede hændelser og små, sjove anekdoter. Der bliver givet smagsprøver på sange og arier fra opera, operetter og musicals, ligesom Ove Mynderup også inviterer til et par fællessange fra Højskolesangbogen.

Sangglade og musikinteresserede kan se frem til et par fornøjelige timer i Ebeltoft Sognegård i selskab med den tidligere operasanger.

Ove Mynderup blev pensioneret fra Operaen som 55årig, men var i flere år efter sin pensionering fortsat tilknyttet Den Kongelige Opera. Nu laver han en del foredrag om sit lange sangerliv og underholder i forskellige sammenhænge.
Han har udgivet 2 CD´er med titlerne: ”Only Love” og ”Operaperler & Spirituals”

En saftig biografi med store følelser

Mathias Hammer

Mathias Hammer fortæller om Niels W. Gade

Søndag 19. november kl. 14.30

Den danske komponist Niels W. Gade blev verdensberømt i en alder af 25, og sad enevældigt på magten i dansk musik til sin død i 1890. Ved dette foredrag fortæller musikformidler og P2-vært Mathias Hammer om Gades utrolige liv: Fra københavnsk håndværkersøn i en tid præget af fattigdom og social ulighed; over kometkarrieren i datidens musikalske hovedstad, Leipzig, hvor Gade var feteret af Mendelssohn og Schumann; og hjem til København igen, hvor Gade blev orkesterchef, organist i Holmens Kirke og stifter og leder af musikkonservatoriet. Det er historien om et menneske med store ambitioner og magtbegær, om trangen til at skabe et nordisk tonesprog, og om Danmark i en tid præget af nationalisme, krig og fremskridt. En saftig biografi med store følelser: kærlighed, magtbegær og mindreværdskomplekser.

Det er et foredrag med massevis af god musik. Lige fra Niels W. Gades store nordiske symfonier til hans folkelige sange, På Sjølunds fagre Sletter, Barn Jesus i en Krybbe lå osv. 

Mathias Hammer er selv uddannet pianist i solistklassen og har siden 2010 været ansat som programvært på P2. I 2017 har han udgivet podcast-serien ’Efterklange af Niels W. Gade’, hvor han i seks afsnit går tæt på Niels W. Gades liv, værk og samtid. Serien er indstillet til radioprisen Prix Italia.

Kalender

Ingen begivenheder fundet.