SøndagsCafé med fortællinger og underholdning

Søndag eftermiddag er en god dag at mødes. SøndagsCaféen finder sted i Sognegården og byder på gode spændende fortællinger eller musik, samt kaffebord med en særlig SøndagsCafé-kage. 

  • Pris for en god historie, samt kaffe/the og en lækker kage er 30 kr. pr. person.

”PÅSKEEVANGELIET” for alle mellem 7 og 107

Søndag den 10. marts kl. 14.30.

Musik og billedteater med ExpandingCanvas i Ebeltoft Kirke

Hverken lyd eller billeder står stille, når musikperformere Tine K. Skau, Kai Stensgaard og billedkunstner Karen T. sammen udforsker nye veje inden for kunstnerisk dialog. De tre er gået sammen i projektet ExpandingCanvas, der forvandler både musik og billede, mens kunstarterne smelter sammen. Gruppen består af Billedkunstner Karen T, som arbejder med streg, motiv og farve på en glasplade, der projiceres op på et stort lærred, så man som tilskuer ser billedet ”blive til”. Instrumentalister og komponister Tine K. Skau og Kai Stensgaard står for skabelsen af lydbilledet.

Som optakt til påsken opfører kunstnergruppen ExpandingCanvas forestillingen Påskeevangeliet i Ebeltoft Kirke søndag den 10. marts kl. 14.30.

I Påskeevangeliet fortælles påsken gennem fem centrale motiver: Indtoget i Jerusalem, Den sidste nadver, Kysset, Korsfæstelsen og Opstandelsen.

Lydene og beretningen fra Jerusalem kommer helt tæt på med flere projektorer, lydspor, stilhed, ny og gammel musik, orden og kaos.

Forestillingen er for alle i alderen 7 til 107 år, og der er fri entré.

ExpandingCanvas

Henrik Ibsen – lad sandhed tale og løgn tie

Lisbeth Weitemeyer

Søndag den 31. marts 2019 kl. 14.30

Søndags Cafe med Lisbeth Weitemeyer.

Henrik Ibsen blev født ind i en velhavende familie. Familiens deroute og skæbne kom til at traumatisere hans opvækst og præge hans liv og senere hans forfatterskab.

I Ibsens dramatiske værk finder vi hans opvækst med barndommens traume, opgøret med familien og med Norge. Men ikke mindst det usagte, det fortrængte – fornægtelsen, går igen som en rød tråd i hans forfatterskab, ligesom det uægte barn og døden er gengangere. Med sit indsigtsfulde menneskesyn spiddede han sandheden og løgnen i skarpe psykologiske portrætter af sin tid.

I foredragets første del hører vi om Ibsens biografi. I anden del følger vi udvalgte kvindeskikkelser i hans værk, Et Dukkehjem. 

Lisbeth Weitemeyer er uddannet cand. mag. dramaturg. Hun er bosat i Grønfeld og har udgivet 2 børnebøger på forlaget Historia A/S.

Kalender

10mar kl. 14:30

SøndagsCafé med Trio Fabula i Ebeltoft Kirke

”PÅSKEEVANGELIET” for alle mellem 7 og 107

Kom tæt på påskens historie og få et …

10mar kl. 14:30
31mar kl. 14:30

SøndagsCafé med Lisbeth Weitemeyer

Henrik Ibsen – lad sandhed tale og løgn tie

Henrik Ibsen blev født ind i en velhavende …

31mar kl. 14:30