SøndagsCafé med fortællinger og underholdning

Søndag eftermiddag er en god dag at mødes. SøndagsCaféen finder sted i Sognegården og byder på gode spændende fortællinger eller musik, samt kaffebord med en særlig SøndagsCafé-kage. 

  • Pris for en god historie, samt kaffe/the og en lækker kage er 30 kr. pr. person.

Guds sved

Poul Joachim Stender

Søndag den 13. oktober kl. 14.30 i Sognegården er der SøndagsCafé med Poul Joachim Stender: "Guds sved".

Da den danske præst Poul Joachim Stender i et parfumeri i Jerusalem falder i snak med en syg, ældre kvinde, Ketura, udvikler det spontane møde sig til et passioneret venskab. Ketura er parfumeur og i samtalerne med hende opdager den danske præst et helt nyt gudsbillede, der involverer næsen. "Himlen er utæt, alle de bibelske dufte, er briser fra Paradis. Vi har fået lov til at tyvstarte med at lugte Guds rige. I det gamle testamente har kong David, Salomon og de øvrige konger elsket de liflige dufte. Gik man på Jesus’ tid en tur gennem byen, ville man med sin næse kunne konstatere, hvor forskellig byens aroma var. I den nedre del af Jerusalem lå slumkvartererne, hvor lugten var ram. I den øvre del af byen, hvor Herodes den Stores palads lå, var lugten til gengæld, som om den var mættet med glædens olie.

Poul Joachim Stender er en kendt forfatter, foredragsholder, rejseleder og er til dagligt præst i Kirke Saaby og Kisserup Sogn på Sjælland. Poul Joachim Stender er kendt for sine meninger om, at sanserne og nydelsen skal tilbage i folkekirken. Han har udgivet indtil flere bøger. B.la. Røde hunde gør ikke og den aktuelle, Guds Sved.

Inkl. kaffe og kage for 30 kr.

Naturen i sangen

Erling Lindgren

Søndag den 16. februar kl. 14.30 i Sognegården er der SøndagsCafé med Erling Lindgren.

Der er grøde i sang- og salmeskrivningen for tiden. Dét er udgivelsen af to nye salmebøger “100 salmer” og “Kirkesangbogen” et bevis på.

Erling Lindgren har været en markant del af denne fornyelse og videreudvikling af sangskatten. Han er den nulevende komponist, der har flest melodier med i højskolesangbogen, og vil tage os med på rundtur i denne rige skat af både nye og “gode gamle” sange og salmer, og vil desuden fortælle om tilblivelsen af nogle af de sange han selv har sat melodi til.

Erling Lindgren er organist, kordirigent og jazzpianist og har undervist på Testrup Højskole, Nr. Nissum seminarium og Aarhus Universitet, og fik i 1995 Den folkelige sangs pris og i 2018 Kristeligt Dagblads pris.

Inkl. kaffe og kage 30 kr.

Kalender

Ingen begivenheder fundet.