SøndagsCafé med fortællinger og underholdning

Søndag eftermiddag er en god dag at mødes. SøndagsCaféen finder sted i Sognegården og byder på gode spændende fortællinger eller musik, samt kaffebord med en særlig SøndagsCafé-kage. 

  • Pris for en god historie, samt kaffe/the og en lækker kage er 30 kr. pr. person.

Julejazz med Veronica Mortensen

Veronica Mortensen

Søndag den 16. december 2018 kl. 14.00 i Ebeltoft Sognegård

Veronica Mortensen har idag placeret sig som en af landets mest interessante sangerinder indenfor jazzgenren og hendes varme, afslappede stil er højt elsket af både publikum og anmeldere.

Hun har udgivet 5 albums i eget navn og skriver en stor del af musikken selv, mens flere af hendes numre har været blandt de mest spillede på DR's radiokanal P8 Jazz.

Sammen med pianisten Mads Bærentzen og bassisten Thomas Sejthen, vil hun til eftermiddagens koncert præsentere juleklassikere fra hovedsageligt den amerikanskesangskat, i jazzede fortolkninger.

Lyt til Veronika Mortensen - Enjoy the Ride

Lyt til Veronika Mortensen - NuVenne Jazz Festival 2016

”PÅSKEEVANGELIET” for alle mellem 7 og 107

Søndag den 10. marts kl. 14.30.

Søndags- og BørneCafé med Trio Fabula i Ebeltoft kirke. 

Kom tæt på påskens historie og få et indblik i de begivenheder, som udgør påskeugen. I gudstjenesten, koncerten, forestillingen, ferniseringen (Ingen af ordene er helt dækkende, men tilsammen giver de et indtryk af det, man kan vente sig af Påskeevangeliet.

Påskeevangeliet bringer nemlig gennem forvandlingsbiller beskueren helt tæt på beretningen fra påsken år 33 i Jerusalem og giver en unik indlevelse i, hvad der er på færde i historien om Jesu sidste dage.

Bag opsætningen står ExpandingCanvas, som er et tværkunstnerisk ensemble. Gruppen består af Billedkunstner Karen T, som arbejder med streg, motiv og farve på en glasplade, hvorpå der er monteret et videokamera, hvorved billederne projiceres op på et stort lærred, så man som tilskuer ser billedet ”blive til”. Instrumentalister og komponister Tine K. Skau og Kai Stensgaard står for skabelsen af lydbilledet.

Påskeevangeliet fortælles via 5 centrale motiver: Indtoget i Jerusalem, Den sidste nadver, Kysset, Korsfæstelsen og Opstandelsen.

Der er fri entré. Børn skal helst være over 7 år.

ExpandingCanvas

Henrik Ibsen – lad sandhed tale og løgn tie

Lisbeth Weitemeyer

Søndag den 31. marts 2019 kl. 14.30

Søndags Cafe med Lisbeth Weitemeyer.

Henrik Ibsen blev født ind i en velhavende familie. Familiens deroute og skæbne kom til at traumatisere hans opvækst og præge hans liv og senere hans forfatterskab.

I Ibsens dramatiske værk finder vi hans opvækst med barndommens traume, opgøret med familien og med Norge. Men ikke mindst det usagte, det fortrængte – fornægtelsen, går igen som en rød tråd i hans forfatterskab, ligesom det uægte barn og døden er gengangere. Med sit indsigtsfulde menneskesyn spiddede han sandheden og løgnen i skarpe psykologiske portrætter af sin tid.

I foredragets første del hører vi om Ibsens biografi. I anden del følger vi udvalgte kvindeskikkelser i hans værk, Et Dukkehjem. 

Lisbeth Weitemeyer er uddannet cand. mag. dramaturg. Hun er bosat i Grønfeld og har udgivet 2 børnebøger på forlaget Historia A/S.

Kalender

16dec kl. 14:00

Julejazz med Veronica Mortensen

Veronica Mortensen har idag placeret sig som en af landets mest interessante …

16dec kl. 14:00
10mar kl. 14:30

SøndagsCafé med Trio Fabula i Ebeltoft Kirke

”PÅSKEEVANGELIET” for alle mellem 7 og 107

Kom tæt på påskens historie og få et …

10mar kl. 14:30
31mar kl. 14:30

SøndagsCafé med Lisbeth Weitemeyer

Henrik Ibsen – lad sandhed tale og løgn tie

Henrik Ibsen blev født ind i en …

31mar kl. 14:30