Kunstudstilling - sanselige indtryk

Hver måned præsenteres en ny og spændende udstilling af kunst i foyeren, salen og gangene i Ebeltoft Sognegård, Kirkegade 13, 8400 Ebeltoft.

Der er åbent tirsdag til fredag kl. 9:00 - 13:00 og torsdag også 16:00 - 18:00

- og naturligvis i forbindelse med de mange arrangementer i Sognegården.

Ingen udstillinger i juni, juli og august måned.

 

Ulla Bille udstiller i Ebeltoft Sognegård

I december og januar måned udstiller Ulla Bille i Ebeltoft Sognegård.

Ulla Bille, der  har boet i Femmøller i mange år, er nok bedst kendt som portrætmaler, og hun har bl.a. malet borgmestrene Jørgen Brygger og Kirstine Bille.

På udstillingen er der billeder fra de nordatlantiske øer, Færøerne, Island og Grønland samt billeder med motiver fra Bornholm og Samsø og selvfølgelig billeder fra Mols og Djursland. Udstillingen viser også portrætbilleder, og måske sniger der sig også et lille høne/hane billede ind på udstillingen. 

Dramatiske landskaber

Billedkunstneren Helga Kristmundsdóttir fylder i februar måned Ebeltofts dejlige sognegård med flotte, dramatiske malerier med motiver fra den storladne islandske natur.

Det er naturinspirerede malerier dog uden at være direkte naturalistiske, men hvor is, sne, vandløb og klippegrund males i en meget ekspressiv stil. Der er intet menneske eller noget menneskeskabt i hendes billedverden, men det er stærke billeder, der vibrerer af energi.

I Helga Kristmundsdórttirs billedverden fra Island ser man de urgamle geologiske processer fastfrosset i et splitsekund og hvor der skiftevis zoomes ind og panoreres ud i det dramatiske landskab. Gennem forskydninger og brydninger mellem farverne opstår former og strukturer, der bliver til store og ofte voldsomme billeder.