Kunstudstilling - sanselige indtryk

Hver anden måned præsenteres en ny og spændende udstilling af kunst i foyeren, salen og gangene i Ebeltoft Sognegård, Kirkegade 13, 8400 Ebeltoft.

Der er åbent tirsdag til fredag kl. 9.00-13.00 og torsdag også 16.00-18.00 – og naturligvis i forbindelse med de mange arrangementer i Sognegården.

Ingen udstillinger i juni, juli og august måned.

Glaskunst fra Canterbury Cathedral til Ebeltoft Kirke

Fotos: Christoph Lehmann

perioden 12. juni 2020 til april 2021 vil man kunne se en tre me­ter lang båd lavet af glas, The Pilgrims' Boat, i Ebeltoft Kirke. Udstillingen er et samarbejde mellem byens glasmuseum og kirken. The Pilgrims' Boat har tidligere været vist i Canterbury Cathedral.

Der er næsten et overflødighedshorn af fortællinger forbundet med, at kirken i Ebeltoft det næste lille år kommer til at danne ramme om kunstværket The Pilgrims' Boat, lavet af kunstnerduoen Monica Guggisberg og Phillip Baldwin.

 

Først og fremmest er det en fortælling om et samarbejde mellem byens lokale kirke og Glasmuseet Ebeltoft. Et samarbejde, som har udviklet sig gennem mange år. Blandt andet ved at nogle af de uundværlige frivillige på Glasmuseet også har været engagerede kirkegængere. I flere år er kirkens sognepræster kommet med jævne mellemrum på museet og har lavet ”præstetanker” søndag eftermiddag, en rundvisning, hvor præsten har taget udgangspunkt i et værk eller en hel udstilling. Sidste vinter lånte Glasmuseet kirken nogle glasstykker til en julekrybbe fra museets samling, der skulle indgå som billedkulisse i en række DR TV-gudstjenester, der blev optaget i kirken. Så samarbejdet mellem museum og kirke er ikke nyt.

 

Men det er første gang, at den lokale kirke kommer til at danne ramme for et kunstværk som The Pilgrims' Boat. Tidligere har The Pilgrims' Boat været udstillet i Canterbury Cathedral. Det har været med til at bære tanken igennem om, at kirken her i Ebeltoft også kan bruges som et udstillingssted. Kunst i kirken er ikke et særsyn. I mange kirker findes der kirkekunst af meget høj kvalitet, men det er en ny tanke, at kirkerummet også kan blive brugt som et udstillingsrum. Det går jo også kun an, fordi The Pilgrims' Boat kan indgå i den fortælling, som er kirkens og reflektere både hvordan vi hænger sammen, hvad vi kommer fra, og stiller spørgsmålet, hvor er vi er på vej hen? Samtidig er The Pilgrims' Boat så ufatteligt smukt, at bare ved at se det, vækkes en glæde, ja, måske en jubel, i beskueren.

 

Hermed bringer The Pilgrims' Boat en række fortællinger med sig ind i kirken til den, som kommer og ser det, og refleksioner til den tid, som vi er i lige nu.

Det var meningen, at The Pilgrims' Boat skulle være ankommet og installeret i Ebeltoft Kirke i begyndelsen af april måned dette forår, men det blev aflyst på grund af covid-19. Men nu har de to kunstnere Monica Guggisberg og Philip Baldwin fået rejsetilladelser til at transportere deres udstilling fra Wales i England til Ebeltoft, så de kan komme til at sætte The Pilgrims' Boat op i Ebeltoft Kirke.

 

For yderligere oplysninger om udstillingen af The Pilgrims' Boat  i Ebeltoft Kirke

kontakt Sognepræst Heidi Bisgaard, hbis@km.dk eller ring 2144 3316 

eller kontakt Glasmuseet Ebeltoft, Sandra Blach, sfb@glasmuseet.dk