Kunstudstilling - sanselige indtryk

Hver måned præsenteres en ny og spændende udstilling af kunst i foyeren, salen og gangene i Ebeltoft Sognegård, Kirkegade 13, 8400 Ebeltoft.

Der er åbent tirsdag til fredag kl. 9:00 - 13:00 og torsdag også 16:00 - 18:00 - og naturligvis i forbindelse med de mange arrangementer i Sognegården.

Ingen udstillinger i juni, juli og august måned.

Naturens farvespil og mytologiske skulpturer

Billede - Jens Schultz
Skulptur - Finn Borch

I februar måned er det den lokale kunstner Jens Schultz, der udstiller sine malerier i akvarel, pastel, akryl og olie i Sognegården sammen med Finn Borch, fra Brabrand, der udstiller skulpturserien "Gratier og Vogtere". Serien har referencer til den græske mytologi og forholder sig til elementer i menneskelivets udfoldelse som vækst, glæde og frugtbarhed.

Jens Schultz lægger især vægt på skitsearbejdets betydning som grundlag for processen med det færdige billede. Derfor er skitsebøger et naturligt værktøj på rejser og i den daglige gang i Ebeltoft og omegns natur. Jens synes, at det er spændende at betragte, hvordan farverne ændres ved lysets brydning gennem vand – som i solskin gennem vandfyldte skyer – solskin efter regn. Intet farveudtryk kan være så sart og stærkt som i den helt spæde vår med sol efter regn samt efterårets lave sol. Disse farveindtryk fra naturens effekter og detaljer omsætter han via skitser til akvarel, akryl og oliemalerier, ofte kombineret til konkret gengivelse, og til andre tider til naturabstraktioner.

Finn Borch er i sit arbejde optaget af dynamikken mellem vores grundfortællinger om at blive til og høre til i fællesskabet. Han ser balancer og ubalancer, stringens og løssluppenhed, vilje og forførelse som hinandens forudsætninger. Skulpturen har sin egen ide og er ikke bundet til et bestemt materiale, men er optaget af sammenhængen mellem den oplevelse, der ligger bag dens tilblivelse og dens stræben efter, at kommunikere dette til beskueren.

Skulpturserien "Gratier og Vogtere" udstilles også i marts måned.

 

 

Dynamic Silence og mytologiske skulpturer

Billede
Anne-Mette Nyland
Skulptur - Finn Borch

I marts måned udstiller billedkunstneren Anne-Mette Nyland fra Aarhus med en serie malerier i Ebeltoft sognegård, som hun har kaldt Dynamic Silence. Hun har været optaget af stilhed gennem nogle år. Det har været og er stadig hendes kilde til inspiration. Finn Borch fra Brabrand med skulpturserien "Gratier og Vogtere" udstiller også i marts måned. Serien har referencer til den græske mytologi og forholder sig til elementer i menneskelivets udfoldelse som vækst, glæde og frugtbarhed.

Anne-Mette Nyland har lavet serien Dynamic Silence under et 6-måneders arbejdsophold i Barcelona i 2015. Her boede Anne-Mette Nyland som nabo til Gaudis katedral Sagrada de Familia, som er en sansemæssig og kraftfuld oplevelse af dekoration, skulptur, symbol, glasmosaik, lys og rum. Men på trods af det stærke indtryk bliver man fyldt med stilhed, når man træder ind i katedralen.

Anne-Mette Nyland har arbejdet med elementer fra naturen, symbolverdenen – blandet det hele sammen og forsøgt at skabe ro i sine billeder.

Finn Borch er i sit arbejde optaget af dynamikken mellem vores grundfortællinger om at blive til og høre til i fællesskabet. Han ser balancer og ubalancer, stringens og løssluppenhed, vilje og forførelse som hinandens forudsætninger. Skulpturen har sin egen tid og er ikke bundet til et bestemt materiale, men er optaget af sammenhængen mellem den oplevelse, der ligger bag dens tilblivelse og dens stræben efter at kommunikere dette til beskueren.