Kunstudstilling - sanselige indtryk

Hver måned præsenteres en ny og spændende udstilling af kunst i foyeren, salen og gangene i Ebeltoft Sognegård, Kirkegade 13, 8400 Ebeltoft.

Der er åbent tirsdag til fredag kl. 9:00 - 13:00 og torsdag også 16:00 - 18:00 - og naturligvis i forbindelse med de mange arrangementer i Sognegården.

Ingen udstillinger i juni, juli og august måned.

Menneskets indre landskaber

Tulipantræ af Helga Simonsen

Helga Simonsen fra Assentoft udstiller i oktober måned malerier i Ebeltoft Sognegård. 

Helga maler med akrylfarver og eksperimenterer også med forskellige materialer på lærredet.

Helga Simonsen, der er uddannet pædagog og organist, er vokset op ved foden af Skamlingsbanken, men har levet en stor del af sit voksenliv i Vivild på Djursland, hvor hun bl.a. har undervist på idrætsefterskolen.

Sin kunstneriske uddannelse har Helga Simonsen fået på Randers Kunstskole samt individuel undervisning af Aage Arbjerg og nu afdøde Inge Rasmussen. 

Helga fortæller: "I mange år har jeg i mine billeder taget udgangspunkt i menneskeskildringer i stærke farver. Motiver med træer i mange udformninger, der jo også symboliserer mennesker. I dag er det abstrakte eller delvis naturalistiske landskaber, menneskets indre landskaber vist i blide rolige linjer, barske klipper, vandfald, skove og uopdyrkede steder.

På rejser i Europa og vore hjemlige egne bliver der samlet inspiration, der lagrer sig og en dag kommer frem i et kunstnerisk udtryk."

Billeder til oplevelse og eftertanke

Billedserierne "Kan troen flytte bjerge?"  og  "Lykke er årstidernes skønhed", der er malet af billedkunstneren Joan Riis , udstilles i november måned i Ebeltoft Sognegård. Udstillingen rummer både figurative malerier, der kan give stof til eftertanke, samt blomstermalerier, som fremmer den æstetiske sans.

Joan Riis har malet siden teenageårene dog afbrudt af arbejdsårene, hvor hun som lektor på Den Sociale Højskole i Aarhus har undervist i kommunikationens betydning mellem mennesker. Efter et spændende arbejdsliv har hun senere valgt at kommunikere ved at sætte maleriets fortælling i fokus. Har i adskillige år været bosat i Femmøller og Ebeltoft, men bor nu i Sønderjylland helt ud til Flensborg Fjord. Som hun selv siger: ”Når jeg en gang har haft havudsigt som i Ebeltoft, er det ikke til at undvære det lys, som vandet giver”.

Hendes inspiration kommer fra de mange forskelligheder i verden, som fascinerer hende. De paradokser,  kontraster, dilemmaer, der frastøder og på samme tid tiltrækker. ”Jeg vil gerne skabe smukke billeder som en protest mod grusomhed, lidelse og sorg – og for at minde os om, at skønhed er mere styrkende end noget andet”.

Hun har uddannelse fra kurser på Aarhus Akademi og årskursus og kurser på Sønderjyllands Kunstskole. Joan Riis har udstillet på flere censurerede udstillinger, gallerier og kunstforeninger, både i Danmark og Tyskland og har netop haft en særudstilling på Egns- og Grænsemuseet Oldemorstoft i Aabenraa kommune, rosende omtalt i Kunstavisens august/september udgave.