Kunstudstilling - sanselige indtryk

Hver måned præsenteres en ny og spændende udstilling af kunst i foyeren, salen og gangene i Ebeltoft Sognegård, Kirkegade 13, 8400 Ebeltoft.

Der er åbent tirsdag til fredag kl. 9:00 - 13:00 og torsdag også 16:00 - 18:00 - og naturligvis i forbindelse med de mange arrangementer i Sognegården.

Ingen udstillinger i juni, juli og august måned.

Billedmager og historiefortæller

Anni Juhl Schachts fascinerende billedunivers kan opleves i Ebeltoft Sognegård i både december og januar måned. Anni er uddannet i billedkunst som liniefag på Esbjerg Seminarium og på diverse kurser på Århus Kunstakademi. Hun laver såvel med malerier, som grafik og skulpturer. Anni beskriver selv i det følgende, hvad der inspirerer og driver hende som kunstner:

"Every good painter paints what he is" - Jackson Pollock

Dette citat af få ord beskriver min stræben, trang, holdning og drivkraft i relation til billedskabelse, om det er i maleriet eller historiefortællingen i sammenhæng eller adskilt. 

Som udgangspunkt starter ethvert værk med en ide/trang, og valg af metode/redskaber vælges. Hurtigt opstår der en dialog mellem mig og det begyndende værk, og ”stil” eller fortælleform begynder at tage form, og værket bevæger sig ofte i en overraskende retning. I den sammenhæng er ”professionalisme” mig helt ligegyldig.

Jeg er meget eksperimenterende, og alt afhængig af udgangspunktet vælges stil, naturalistisk, impressionistisk, ekspressionistisk o.s.v. 

Om beskueren til det færdige værk finder et værk godt eller frygteligt, har for mig ingen betydning, blot det at beskueren stopper op og lytter/iagttager har betydning.

Titler på et værk har jeg kun brugt 2 -3 gange gennem årene. Jeg ønsker ikke at styre beskuerens dialog med værket. Jeg maler/fortæller af samme grund som jeg trækker vejret. Mit første maleri malede jeg som seksårig, hvor jeg (mine forældre) solgte det.

Jeg finder det specielt fascinerende, når jeg en sjælden gang arbejder sammen med en digter, en musiker eller begge. Et samarbejde, der næsten skaber en eksponentiel udvikling frem til det endelige resultat.

At høre et barns tolkning og dets umiddelbare, åbne og uinformerede spørgsmål til et værk finder jeg dybt inspirerende og motiverende.

Se mere på Modern-Art's facebook side eller Modern-Art's hjemmeside