KulturCafé med foredrag

KulturCafé er overskriften over kirkens aftenforedrag. Her har vi arrangeret vedkommende foredragsholdere, som alle har noget til tanke, hjerne og hjerte. Alle er velkomne til KulturCafé, hvor vi kl. 19.30 indleder med en sang fra den blå højskolesangbog, og byder velkommen til aftenens foredragsholder. Midtvejs serveres en kop aftenkaffe med kage til.

  • Alle aftener begynder kl. 19.30 og foregår i Sognegården, Kirkegade 13, Ebeltoft.
  • Pris for foredrag og kaffe/the og kage: 30 kr. pr. person.

Hvad er et requiem? – døden i musik og billeder

Onsdag den 25. oktober i Ebeltoft Sognegård.

KulturCafé med Christoffer Holmriis Steffansen og Maria L. Sønderby Andersen.

Som optakt til Alle Helgenskoncerten fredag den 2. november holder organist Christoffer Holmriis Steffansen og sognepræst Maria L. Sønderby Andersen et foredrag i ord, musik og billeder om musikgenren requiem. Vi vil undersøge, hvordan døden behandles i musik og billeder, og vi skal bl.a. høre musikalske smagsprøver på Mozart, Verdi, Britten og Fauré samt se på et requiem belyst gennem teologien.

I 1888 påbegyndte Fauré arbejdet på sit smukke requiem. Et requiem er en dødsmesse. Genren har tiltrukket komponister gennem hundredvis af år som et musikalsk livtag med døden, udtrykt gennem den oldgamle, latinske tekst.

”Vingeslag”

Peter Madsen

Torsdag d. 7. februar kl. 19.30

KulturCafé med med tegner og forfatter Peter Madsen.

”Vingeslag” er sidste del af Peter Madsens trilogi om jul, påske og pinse. Drøm og virkelighed krydser hinanden for Signe - en fortælling om at kæmpe og overvinde sig selv og turde række ud efter fællesskabet.

P.M. viser billeder af sit arbejde med tegningerne og tager os med ind i overvejelserne omkring tekst og billeder. 

Peter Madsen (f. 1958) er kendt for tegneserien ”Valhalla” og for den meget roste bog ”Menneskesønnen” (1995) – Jesu liv fortalt i akvareller. Bogen er flittigt brugt i konfirmandundervisningen. Af andre kendte værker kan nævnes ”Jobs Bog” og H.C. Andersens ”Historien om en Mor”. Billedbogsserien ”Troldeliv” har han skabt sammen med sin kone Sissel Bøe.

Hvorfor tror vi, at kristendommen er sandheden?

Mogens Kjær

Torsdag den 7. marts kl. 19.30.

KulturCafé med Mogens Kjær. 

Hvorfor er der så mange religiøse bud på, hvad vi skal tro?

Enhver bliver salig i sin tro, er der nogle, der siger. Det siges også, at der er mange veje til Gud. Talte Gud virkelig til Moses, Buddha og Muhammad? Når Gud er overalt, i alle menneskers liv og i alle kulturer, hvorfor er der så ikke beskrevet én, fælles vej til Gud, men mange forskellige?

Foredraget vil give en skildring af den muslimske, den buddhistiske og den nutidige spirituelle/new age vej, - hvordan de er opstået. Derefter vender vi os til den kristne vej og begrunder, hvorfor vi har god grund til at følge den. Vi kan ikke vide, at kristendommen er sandheden, men vi kan godt begrunde, hvorfor vi tror, at Kristus er den sande vej til Gud og til livet. Så det vil vi gøre. 

Mogens Kjær er født i 1946, cand.teol i 1973, sognepræst i Herning 1974-78, udsendt af Mission Afrika til Nigeria 1978-1985, missionssekretær i Det Danske Missionsselskab 1985-89, hvor han var chef for arbejdet i Afrika og Mellemøsten, sognepræst i Søborg.

Hvem er Gud?

Svend Andersen

Onsdag den 20. marts 2019 kl. 19.00-21.00.

KulturCafé med Svend Andersen.

Der er kun tre bogstaver i Gud. Men allerede ved det første går det galt. Er det med stort eller lille? Der findes jo mange guder. Thor, Zeus, Baal, Jahve, Allah eller bare Gud. Og så er der alle dem, der mener, at Gud er død eller slet ikke eksisterer. Men hvem ved, hvem Gud er, og om rygtet om hans død er stærkt overdrevet.

Svend Andersen er professor i teologi ved Aarhus Universitet og forfatter til flere bøger. I 1989 blev han dansk dr.theol. på en afhandling om det religiøse sprog. Samme år blev han professor i teologi ved Aarhus Universitet, den tredje i faget etik og religionsfilosofi efter K.E. Løgstrup og Johannes Sløk.

Kalender

24okt kl. 19:30

KulturCafé med Christoffer Holmriis Steffansen og Maria Louise Sønderby Andersen

Hvad er et requiem? – døden i musik og billeder

Kultur Café med Christoffer Holmriis …

24okt kl. 19:30
07feb kl. 19:30

KulturCafé med Peter Madsen

”Vingeslag” er sidste del af Peter Madsens trilogi om jul, påske og pinse. 

Drøm og …

07feb kl. 19:30
07mar kl. 19:30

KulturCafé med Mogens Kjær

Hvorfor tror vi, at kristendommen er sandheden?

Hvorfor er der så mange religiøse …

07mar kl. 19:30
20mar kl. 19:00

KulturCafé med Svend Andersen

Hvem er Gud?

Der er kun tre bogstaver i Gud. Men allerede ved det første går det galt. …

20mar kl. 19:00