KulturCafé med foredrag

Kært barn skifter navn. Overskriften over kirkens aftenforedrag har fået nyt navn. Så aftenerne ikke længere hedder Sogneaften, men KulturCafé. I KulturCaféen har vi arrangeret fire aftenforedrag med vedkommende foredragsholdere, som alle har noget til tanke, hjerne og hjerte. Alle er velkomne til KulturCafé, hvor vi kl. 19.30 indleder med en sang fra den blå højskolesangbog, og byder velkommen til aftenens foredragsholder. Midtvejs serveres en kop aftenkaffe med kage til.

Sidst i oktober inviterer vi endvidere til en særlig historisk aften. Den 31. oktober er selve dagen for 500 året for reformationens begyndelse.  Og det vil vi fejre i vort sogn, ligesom det fejres over hele landet den dag. 

- Alle aftener begynder kl. 19.30 og foregår i Sognegården, Kirkegade 13, Ebeltoft.

- Pris for foredrag og kaffe/the og kage: 30 kr. pr. person.

Vintersæsonen 2017 - 2018 er slut i KulturCaféen. Vi arbejder allerede med at finde emner til den kommende sæson.

Tidligere afholdte sogneaftener i denne sæson:

Livets ulidelige krav og ensomhed

Peder Thyssen

Torsdag d. 5. april kl. 19.30 i Ebeltoft Sognegård. KulturCafé med Peder Thyssen: ”Livets ulidelige krav og ensomhed”.

Hvorfor bliver man alkoholiker eller narkoman? Er det folks egen skyld, eller er det noget man vælger?

Gennem nogle skæbner fortæller Peder Thyssen om de store dybder, den store umenneskelighed og utilstrækkelighed, som kan være misbrugets forudsætning og som misbruget er med til at dulme. Peder Thyssen har været præst i Odense siden 1982. Fra 1992 har han været korshærs-, gade- og arresthuspræst i Odense.

I 2000 blev han kåret til Årets Fynbo efter indstilling fra gadefolket i Odense. I 2007 blev han kåret til Æreshåndværker i Odense.

Peder Thyssen er initiativtager til ”Den rullende (trehjulede) varmestue” i Odense – til hjemløseorkesteret ”Baggårdsbandet” – og til gadegudstjenester.

Krig og kristendom

Andreas Kristensen

Torsdag den 22. februar kl. 19.30 i Ebeltoft Sognegård. KulturCafé med Andreas Kristensen: "Krig og kristendom"

Kristendommen er i sit indhold pacifistisk og ”fred” er et nøgleord. Alligevel er kristendommens historie gået hånd i hånd med krigens. Hvordan har man forklaret det gennem tiden?

En del danske sognepræster arbejder som feltpræster, flyverpræster og orlogspræster. Arbejdet foregår her i landet med at overbringe dødsbud til de faldnes familier samt opfølgning. Arbejdet foregår også der, hvor soldaterne er udsendt: Balkan, Libanon, Middelhavet, Irak og Afghanistan. Hør om et præstearbejde, der sætter hverdagen i perspektiv.

Andreas Christensen er sognepræst, feltpræst ved Gardehusarregimentet. Har været med som feltpræst i Afghanistan og Irak. Han underviser og holder foredrag mange steder.

500 års jubilæum. Historisk aften med Luther, teser og kaffe

Martin Luther

Tirsdag den 31. oktober kl. 19.30 i Ebeltoft Sognegård

Kom og hør alle Martin Luthers 95 teser blive læst højt i sognegården i anledning af, at det på denne dag er præcist 500 år siden, at han slog dem op på kirkedøren i Wittenberg og dermed startede reformationen.

Op til ni personer skiftes til at læse fra teserne, og oplæsningen "krydres" med salmer fra salmebogen undervejs, kaffe og en kort prædiken. Kom at være med på denne historiske aften. 

Hvem er folkekirken for?

Ulla Morre Bidstrup

Foredrag med Ulla Morre Bidstrup: ”Hvem er folkekirken for?”

Torsdag den 26. oktober kl. 19.30 i Ebeltoft Sognegård

Måske giver svaret sig selv på det spørgsmål, for folkekirken er vel for folket? Men hvem er folket i grunden og hvordan bærer folkekirken sig konkret ad med at være for folket?

Ulla Morre Bidstrup er ph.d i teologi og lektor på Pastoralseminariet i Aarhus, hvor nye præster uddannes. Her underviser hun i gudstjenestelære og vielsen og begravelsen. Hun har været sognepræst i 14 år to forskellige steder på Djursland og er nu ulønnet hjælpepræst i Thorsager-Bregnet pastorat. Hun er desuden uddannet litteraturhistoriker. Ulla Morre Bidstrup har stor erfaring og stort engagement indenfor det teologiske og litterære felt. Hun er kendt for at holde gedigne folkelige foredrag med faglig tyngde.

Jesus goes to Hollywood

Sune Hansen

KulturCafé med Sune Hansen: Torsdag den 28. september kl. 19.30 i Ebeltoft Sognegård.

"Jesus goes to Hollywood " handler om Sune Hansens store passion for Hollywoodfilm. Hvordan Bibelens store fortællinger fungerer som det råstoflager, hvorfra Hollywood henter sin inspiration, tematik og symbolik. Mange Hollywoodfilm er - sat på spidsen - en moderne lidelseshistorie, hvor helten i filmen placeres i rollen som Kristus på korset!

Sune Hansens filmforedrag er helt fantastisk. Med en sprudlende energi og entusiasme tager Sune sit publikum med på en rejse, hvor helten over alle helte, Kristus-figuren, bliver fortolket ud fra en mangfoldighed af forskellige film. Hans suveræne viden og indsigt i kristendommen giver én en helt unik oplevelse og forståelse af kristendommens indvirkning på den vestlige kultur.

Sune Hansens store lidenskab er teologi og film, han er uddannet religionslærer og arbejder som lærer.

Kalender

Ingen begivenheder fundet.