Koncerter i kirkerne og i sognegården

Kantategudstjeneste i Dråby kirke

Ensemble Zimmermann og Det Jyske Vokalensemble

En af hovedhjørnestenene i barokmusikken er de tre årgange kantater til kirkeårets søn- og helligdage, som Johann Sebastian Bach skrev i egenskab af at være kantor ved Thomaskirken i Leipzig.

Den 21. januar er der mulighed for at høre to af disse kantater til helligtrekongerstiden i Dråby kirke.

BWV 72 ”Alles nur nach Gottes Willen” og BWV 111 ”Was mein Gott will, das g’scheh’ allzeit” er begge for orkester med to oboer, strygere og cembalo, og der er skønne arier for solosangere og korsatser, som mange kender det fra f.eks. Juleoratoriet.

Medvirkende er Ensemble Zimmermann og Det Jyske Vokalensemble under ledelse af Lars Colding Wolf.

Ensemble Zimmermann blev grundlagt i 2001 af en gruppe musikere, der ønskede at skabe et forum for tidlig musik fremført på barokinstrumenter. Det har været et væsentligt bidrag til den voksende interesse og forståelse for barokmusik og dens opførelsespraksis i Danmark. Ensemblet er i dag udelukkende professionelle musikere med speciale i tidlig musik. Den gang som nu er musikere et omrejsende folkefærd, og ensemblets musikere kommer fra det meste af Europa.

Det Jyske Vokalensemble opstod i 2006 med det formål at synge den tidlige musik på en stilistisk overbevisende måde i en lille bevægelig besætning. Sangerne er for de flestes vedkommende konservatorieuddannede, og de arbejder som solister og i velrenommerede kor som DR´s Koncertkor, Musica Ficta og Balthasar-Neumann-Chor (D). Ensemblerne støttes af Statens Kunstfond, Gramex og Augustinus Fonden. 

Kirkens historiske orgel fra 1858 har netop gennemgået en renovering, og det kommer også til at indgå i denne festlige musikgudstjeneste.

Koncertkalender

21jan kl. 15:00

Gudstjeneste i Dråby Kirke

Sidste søndag efter hellig 3 konger.

Ensemble Zimmermann og Det Jyske Vokalensemble …

21jan kl. 15:00
25mar kl. 14:30

Dråby Kirke, BørneCafé med dukketeater

Med Svanen, dansk-tjekkisk dukketeater: ”David og Goliat”

"David og Goliat". Den …

25mar kl. 14:30