Søndagens tekst

Hvad er en tekstrække?

Nogle tror, at præster selv kan bestemme, hvilke tekster de vil læse og prædike over til søndagens gudstjenester. Men sådan forholder det sig ikke. Folkekirkens præster skal følge de såkaldte tekstrækker.

Du finder et link til dagens tekst i kalenderen i teksten om den enkelte gudstjeneste.

Få søndagens tekst allerede om fredagen. Med ny, gratis tjeneste fra Bibelselskabet kan du hver uge modtage søndagens prædikentekst direkte i din indbakke.

Læs mere på Bibelselskabets hjemmeside eller tilmeldt dig her.

Familiegudstjeneste i Ebeltoft Kirke og auktion i Sognegården

Søndag den 22. september kl. 11.00

Aldrig har klimaet, naturen og vor fødes renhed fyldt så meget som nu. Alligevel smider vi tilsammen tonsvis af mad ud hver dag. Er vi mon holdt op med at sige tak for vores mad? For man siger da tak for maden gør man ikke? Det er omdrejningspunktet ved årets høstgudstjeneste i Ebeltoft.

Efter gudstjenesten er der høstgilde i Sognegården. Undervejs holdes der auktion. Det beløb, som auktionen indbringer, sender vi via Folkekirkens Nødhjælp til et af de steder i verden, hvor høsten i år har slået fejl. Det er gratis at deltage i arrangementet og deltage i fællesspisningen, men det koster selvfølgelig at byde på årets høst til auktionen.

Løbegudstjeneste

Torsdag den 3. oktober kl. 14.00 ved Ebeltoft Kirke

Løbegudstjeneste for konfirmander og andre løbeinteresserede en uges tid før skolernes motionsløb.

Vi mødes ved Ebeltoft Kirke, og løber sammen cirka seks kilometer. Løbeturen (med en kort pause undervejs) kommer til at indeholde en traditionel gudstjenestes elementer, men det bliver helt sikkert en anden oplevelse, når det bliver i bevægelse og udenfor. Der bliver ikke tale om hurtigløb, så alle vil kunne være med. Vel mødt til alle løbeinteresserede, der vil prøve en anderledes gudstjenesteform.

Høst og jazz: Musikgudstjeneste

Søndag den 6. oktober kl. 17.00 i Dråby Kirke

Høsten skal fejres med god musik! Det sørger Den nye Salmetrio for i samarbejde med sognepræst Maria Louise Sønderby Andersen.

Vi skal synge høstsalmer i en jazzet version, lytte til smuk musik og høre gode ord fra Bibelen. Den Nye Salmetrio består af Anette Bounaventzen, vokal, Pojken Flensborg, piano og orgel samt Ulrik Bust på saxofon. 

Den Nye Salmetrio præsenterer en række af de nye salmer i spændende arrangementer med undertoner af både jazz og pop og med masser af solistiske indslag.

Alle 3 er uddannet på Det jyske musikkonservatorium.

Anette har sunget professionelt i 20 år i både danske og internationale sammenhænge, med bigbands og symfoniorkestre såvel som små konstellationer og i mange forskellige genrer.

Pojken er også uddannet som organist og har sit daglige virke i Uldum kirke. Han har spillet i en lang række jazz sammenhænge både som solist og som sideman. For tiden har han stor succes med orkestret Nordens tone.

Ulrik har primært beskæftiget sig med rock, pop, blues, soul og rock’n’roll. Han har spillet og indspillet med en lang række forskellige danske og udenlandske artister som Peter Belli, Rock Nalle, Anne Linnet, Henning Stærk, Cliff Bennett (UK), Brian Poole (UK), Lisa Ekdahl (S), Mitch Woods (US), Lloyd Jones (US) m. fl..

Halloween og Pizza

Torsdag den 31. oktober kl. 17.00 i Ebeltoft Kirke

En halloween-gudstjeneste kan noget, som Alle helgens dag hverken kan eller skal. Ved Alle helgen har vi en lang og god tradition for at mindes de døde - herimod står halloween-fejringen, hvor mørkets og lysets kræfter brydes.

At lave et halloween-arrangement med gys og uhygge i kirken er både rigtig sjovt, familievenligt og vældig populært. Bag fantasien og legen er alvoren, for vi skal høre om, at lyset er stærkere end mørket, og at vi aldrig er alene i mørket. Kristendommen skaber lys, liv og håb og overvinder alle de uhyggelige ting, som vi mennesker kan finde på.

Efter gudstjenesten i kirken er alle inviteret til at spise pizza i Sognegården.

Allehelgensgudstjeneste

Søndag den 3. november kl. 16.00 i Ebeltoft Kirke.

Allehelgens søndag markeres i år med en eftermiddagsgudstjeneste i stedet for højmessen om formiddagen.

Her vil der være mulighed for at få læst navnet op på den døde og i fællesskab med andre mindes dem, man har mistet – enten for nylig eller for mange år siden. Som afslutning på gudstjenesten kan man tage et lys, som er sat frem i kirken, og bære det op på kirkegården i Ebeltoft, eller til den kirkegård, hvor gravstedet er. Ebeltoft kirkegård vil være oplyst med bluslamper på gangene.

Gudstjeneste, Frokost og Menighedsmøde

Søndag den 24. november kl. 11.00 i Ebeltoft Kirke og Sognegård.

Sidste søndag i november slutter kirkeåret, og det markeres ved en gudstjeneste i Ebeltoft kirke, hvor menigheden efterfølgende er inviteret til at deltage i en kirkefrokost. Menighedsrådet vil benytte lejligheden til at fortælle lidt om det arbejde, som rådet har arbejdet med i det sidste år, samt orientere om nogle af de opgaver, der arbejdes med for tiden.

Black Friday

Fredag den 29. november kl. 17.30 i Ebeltoft Kirke.

Et tilbud til dem som synes at tilværelsen godt må handle om lidt andet end shopping, forbrug og smid-væk-kultur. Ikke føde og klæder alene gør det, men også ånden skal have noget at leve af.

Da Black Friday har fokus på dem som har, så vil gudstjenestens fokus være på dem som ikke har. Derfor vil der blive samlet ind til lokale kirkes julehjælp, der hvert år yder hjælp til trængte familier i sognet.

De Ni læsninger i Dråby Kirke

Søndag den 1. december kl. 15.00 - 1. søndag i advent.

De ni læsninger er en gudstjeneste, hvor der gennem ni bibeltekster fortælles om syndefaldet, Guds udvælgelse og frelse, sådan som den udspilles i den bibelske historie.

Traditionen med de ni læsninger stammer fra England, hvor den blev holdt første gang i 1918 i Kings College Chapel i Cambridge. De ni læsninger er en stemningsfuld gudstjeneste, hvor der er rig lejlighed til at synge nogle af de gode advents- og julesalmer, høre fra den store fortælling i en varm og dejlig kirke.

Børne- og Familiegudstjeneste

4. søndag i advent - søndag den 22. december kl. 11.00 i Ebeltoft Kirke.

Til jul skal man da i kirke!

4. søndag i advent byder kirken ind til familie- og børnegudstjeneste. Selvfølgelig er gudstjenesten for alle, men den er specielt henvendt til de familier, der ikke kan være med i kirke selve juleaften eller en af de andre juledage.

Salmer og champagne

Nytårsaftensdag, tirsdag den 31. december kl. 14.00 i Ebeltoft Kirke.

Årets sidste dag og aften er noget særligt og hører til en af de største på året. Derfor tændes lysene i kirken til en festlig gudstjeneste med salmer og champagne.

Præsten vil binde en sløjfe om det år, der er gået, og vi synger en lille håndfuld af de salmer, som hører årsskiftet til. Organisten sætter alle registrene i orgelet, så det bruser med nytårsmusik.

Efter gudstjenesten hilser vi hinanden godt nytår med et glas champagne, inden hver enkelt går til hver sin nytårsfejring.

Kyndelmisse i Dråby Kirke

Søndag den 2. februar kl. 19.30.

Vi markerer årets kyndelmisse med en særlig kyndelmissefejring i Dråby Kirke.

Det er lyset, som er i centrum, lyset som en livsbetingelse både fysisk og åndeligt. Og naturligvis kyndelmisselyset, som et genskin af julens højtidelige budskab om barnet, der kom til jorden som verdens lys.

Kærlighedsgudstjeneste med champagne

Fredag den 14. februar kl. 17.30 i Ebeltoft Kirke.

For fjerde år i træk holder vi kærlighedsgudstjeneste den fjortende februar.

Som sædvanlig bliver hovedtemaet, kærligheden og dens mange facetter. Ikke mindst tidligere brudepar er inviterede, men alle er mere end velkomne. Det er et emne, alle kan relatere sig til, på den ene eller den anden måde. Og et emne vi alle – lighederne til trods – sikkert oplever på forskellig måde igennem livet. Og håndterer forskelligt.

Fastelavnsgudstjeneste og tøndeslagning

Søndag den 23. februar kl. 13.30 i Dråby Kirke.

Fastelavnssøndag er dagen, hvor godtfolk er inviterede til en glad og festlig gudstjeneste.

Særligt indbudte er riddere, prinsesser, monstre og uhyrer, helte og heltinder. Mødre og fædre og bedsteforældre er også budt med. Efter gudstjenesten skal katten slås af tønden, og der skal kåres en kattekonge og en kattedronning samt spises fastelavnsboller.

Gudstjenester

22sep kl. 09:30

Gudstjeneste i Handrup Kirke

14. søndag efter trinitatis. Prædikant Juma Nellemann Kruse. Kollekten ved dagens …

22sep kl. 09:30
22sep kl. 11:00

Familie- og Høstgudstjeneste i Ebeltoft Kirke

14. søndag efter trinitatis. Prædikant Juma Nellemann Kruse. Kollekten ved dagens …

22sep kl. 11:00
29sep kl. 09:30

Gudstjeneste i Dråby Kirke

15. søndag efter trinitatis. Prædikant Heidi Bisgaard. Kollekten ved dagens …

29sep kl. 09:30
29sep kl. 11:00

Højmesse i Ebeltoft Kirke

15. søndag efter trinitatis. Prædikant Heidi Bisgaard. Kollekten ved dagens …

29sep kl. 11:00
03okt kl. 14:00

Løbegudstjeneste

Løbegudstjeneste for konfirmander og andre løbeinteresserede en uges tid før …

03okt kl. 14:00
06okt kl. 11:00

Højmesse i Ebeltoft Kirke

16. søndag efter trinitatis. Prædikant Maria Louise Sønderby Andersen. Kollekten ved …

06okt kl. 11:00
06okt kl. 17:00

Høst- og musikgudstjeneste med jazz i Dråby Kirke

16. søndag efter trinitatis. Prædikant Maria Louise Sønderby Andersen. Kollekten ved …

06okt kl. 17:00
13okt kl. 09:30

Gudstjeneste i Handrup Kirke

17. søndag efter trinitatis. Prædikant Heidi Bisgaard. Kollekten ved dagens …

13okt kl. 09:30
13okt kl. 11:00

Æblehøjmesse i Ebeltoft Kirke

17. søndag efter trinitatis. Prædikant Heidi Bisgaard. Kollekten ved dagens …

13okt kl. 11:00
20okt kl. 11:00

Højmesse i Ebeltoft Kirke

18. søndag efter trinitatis. Prædikant Juma Nellemann Kruse. Kollekten ved dagens …

20okt kl. 11:00